English
Search icon
31 Март 2020, вторник

БОРИКА АД дарява 35 000 лв. на СБАЛАГ „Майчин дом“, 10 000 лв. на фондация „Нашите недоносени деца“ и 10 000 лв. на SOS детски селища България

БОРИКА АД дарява 35 000 лв. на СБАЛАГ „Майчин дом“, 10 000 лв. на фондация „Нашите недоносени деца“ и 10 000 лв. на SOS детски селища България

Платежният и картов оператор БОРИКА се включва в борбата с COVID-19 с помощ за децата, техните семейства и медиците, които се грижат за тях.

Ръководството на компанията взе решение да дари 35 000 лева на Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”. С предоставените средства ще бъдат закупени медицински консумативи за предпазване на екипите на болницата, родилките и техните новородени. Това са хирургични маски, многопластови предпазни гащеризони, маски за многократна употреба, предпазни очила, антибактериални килими, няколко вида предпазни ръкавици и други.

Очакването на бебе в семейството обичайно е свързано с вълнение и тревога, а в сегашната епидемиологична обстановка отговорността на лекарите към пациентите е изключително голяма. „Стриктното проследяване на бременността, превенцията на живота и здравето на родилките и техните бебета в условията на пандемия е голямото предизвикателство, пред което са изправени медиците ни ежедневно, споделя проф. Иван Костов, изпълнителен директор на болницата.

БОРИКА АД продължава подкрепата си за фондация „Нашите недоносени деца“. „Да си родител на недоносено бебе е достатъчно болезнено само по себе си, а да си родител на недоносено бебе по време на пандемия е трудно за описване“, казват от Фондацията.  Компанията реши да дари сума в размер на 10 000 лева, с която да финансира онлайн инициативите на Фондацията - групи за психологическа подкрепа и отдалечени терапевтични консултации. Те включват консултации със специалисти по ранно детско развитие - логопеди, психолози, ерготерапевти, специални педагози, както виртуални срещи с неонатолози и педиатри. В този момент дистанционните консултации са изключително ценни и същевременно напълно безплатни за семействата, които традиционно посещават Центъра за детско развитие „Малки чудеса“, но в момента са възпрепятствани. 

С 10 000 лева Дружеството ще финансира дългогодишния си партньор SOS детски селища България. Средствата ще бъдат инвестирани в спешен ремонт на двата центъра за настаняване от семеен тип в град Велико Търново, в които са настанени 20 младежи на възраст между 14 и 18 години. С текущите ограничения за излизане от къщи, повече от всякога тези деца имат нужда от уютен дом  и от добри условия за нормалното протичане на дистанционното им обучение.

Екипът на Дружеството продължава да следи ситуацията в страната и необходимостта на различни болнични институции и неправителствени организации от финансова подкрепа, като има готовност за включване в последващи дарителски кампании.   

 

 

 

Други новини

30 Октомври 2020, петък

Търговските офиси на БОРИКА в цялата страна - с променено работно време

От 2 ноември 2020 г. офисите на Дружеството ще са отворени от 8.30 ч. до 17.00 ч., с обедна почивка от 12:30 ч. до 13:00 ч...

Повече
Промяна в Общите условия за използване на услугата B-Trust Mobile
28 Септември 2020, понеделник

Промяна в Общите условия за използване на услугата B-Trust Mobile

Oт 1 октомври 2020 г. влизат в сила промени, които касаят добавянето на две нови услуги, достъпни през приложението - B-Token и Отдалечена идентификация....

Повече
Търговският офис на БОРИКА в град Русе – с нова локация
10 Септември 2020, четвъртък

Търговският офис на БОРИКА в град Русе – с нова локация

От 14 септември клиентите на Дружеството ще бъдат обслужвани на адрес: ул. Александровска 97...

Повече

Свържете се с нас

Централно управление

София 1612
бул. "Цар Борис III" №41
и-мейл: office

Вижте всички офисиПоследвайте ни:

Имате запитване

Вашето запитване беше изпратено успешно!
Въвели сте некоректни данни. Моля, опитайте отново!


* Всички полета са задължителни