English
Search icon

Мирослав
Вичев

Главен
изпълнителен директор

МИРОСЛАВ ВИЧЕВ е главен изпълнителен директор на платежния и картов оператор БОРИКА. Има над 30 години опит в сферата на информационните технологии за банковия сектор. Преди да се присъедини към дружеството заема редица ръководни позиции: ръководител "Приложни системи" в Българска пощенска банка, старши мениджър "Управленско консултиране и ИТ" в Deloitte & Touche, ръководител на "Консултантски отдел" в "Майкрософт България", директор "Информационни технологии" в ТБ "Биохим", изпълнителен директор на Банка ДСК. Наред с това е член на надзорния съвет на пенсионна компания "ДСК Родина", член на съвета на директорите на "Дружество за касови услуги" и член на съвета на директорите на OTP Bank (Русия), заместник главен изпълнителен директор „Информационни технологии и операции“ в OTP Bank (Унгария). Завършил е Техническия университет в София.

Радослав
Димитров

Директор "Карти и терминали"

РАДОСЛАВ ДИМИТРОВ е директор на дирекция „Карти и терминали“ в БОРИКА. Започва работа в компанията през 2002 година като системен оператор. В периода 2005 – 2009 година е администратор на „Система за реално време и финансово обслужване“, където отговаря за администрирането на картовата система БОРИКА. През 2009 година поема ръководството на отдел „Администриране на система за картови плащания“, а през 2016 година оглавява отдел „Развитие на картови продукти и услуги“. Понастоящем ръководи една от ключовите дирекции в БОРИКА – „Карти и терминали“, като усилията на екипа му са насочени в разработката и внедряването на иновативни решения за разплащания. Притежава магистърска степен по „Мениджмънт в телекомуникациите“ към Нов български университет, както и редица специализации в областта на картовите плащания. 

Иван
Велков

Директор „Развитие на продукти и услуги“

ИВАН ВЕЛКОВ е директор на дирекция „Развитие на продукти и услуги“ в платежния и картов оператор БОРИКА. Има над 25 години опит в сферата на информационните технологии за банковия сектор. Преди да се присъедини към дружеството заема редица ръководни позиции: ръководител " Внедряване и експлоатация в пощенски представителства " в Българска пощенска банка, ИТ мениджър на Арома ЕООД, директор „ИТ Развитие” в HVB Bank Biochim, началник управление „Развитие и внедряване на ИТ системи“ на Банка ДСК. Завършил е като магистър Софийски университет факултет „Математика и Информатика“ и Университета за национално и световно стопанство, магистър в специалност „Маркетинг и Мениджмънт“.

Мариан
Чолаков

Директор „Операции“

МАРИАН ЧОЛАКОВ е директор на дирекция „Операции“ в БОРИКА. Има над 20 години опит в областта на картовите разплащания, платежните системи и информационните технологии в банковата сфера. Работи в БОРИКА от 1993 г., като се занимава с разработването и поддръжката на софтуер за банкомати. От 2008 г. е ръководител направление „Система за реално време и финансово обслужване“, където отговаря за ИТ и операции на картовата система БОРИКА. След обединението на БОРИКА и Банксервиз през 2010 г. е назначен за директор дирекция „Администриране и опериране на системи“, отговаряйки за оперативното обслужване на платежните системи БОРИКА, БИСЕРА6 и БИСЕРА7-EUR, както и за ИТ инфраструктурата на картовите услуги, предоставяни от дружеството. Завършил е Техническия университет в София.

Ивайло
Деков

Директор „Инфраструктура“

ИВАЙЛО ДЕКОВ е директор на дирекция „Инфраструктура“. Има над 20 години опит в сферата на информационните технологии в области системната интеграция, управление на проекти, обслужване на клиенти и управление на хора. Започва кариерата си в банковата сфера, където внедрява системи за картови разплащания в „Булбанк” и „БНП-Дрезднер Банк”. По-късно става част от екипа на „Hewlett-Packard” в България, където като Мениджър Проекти той внедрява редица значими IT проекти, сред които са система за разплащания в реално време в централните банки на Македония, Сърбия и Оман, както и система за бюджетните разплащания в министерство на икономиката на Уганда. Управленската кариера на Ивайло преминава през позициите Мениджър на IT консултантски отдел и Директор на Global Solution Center в HP, Главен Директор „Потребителско обслужване“ в Близу и началник Управление „ИТ операции“ в Банка ДСК. Завършил е Техническия университет в София и MBA програма към Warwick Business School в Англия.

Валери
Иванов

Директор „Сигурност и съответствие“

ВАЛЕРИ ИВАНОВ е директор на дирекция „Сигурност и съответствие“ в БОРИКА. Има над 20 години опит в областта на информационната сигурност, картовите разплащания, платежните системи и информационните технологии в банковата сфера. Започва работа в БОРИКА през 1995 г. като експерт по защита. От 2004 г. е ръководител на отдел „Защита и Риск“, където отговаря за информационната сигурност на БОРИКА. След обединението на БОРИКА и Банксервиз през 2010 г. е назначен за директор на дирекция „Информационна сигурност“. През 2016 г. е назначен за директор на дирекция „Сигурност и съответствие“, отговаряйки за информационната сигурност, физическата сигурност, управлението на риска и съответствието с външни регулации. Завършил е ИТ в Техническия университет в София.

Нели
Йоловска

Директор "Продажби"

НЕЛИ ЙОЛОВСКА е директор на дирекция „Продажби“ в БОРИКА. Към Дружеството се присъединява през 2017 г. От 1993 г. е част от най-голямата медийна група у нас в областта на Информационните технологии - IDG България (ICT Media), а в продължение на 10 години успешно управлява водещите ИТ медии в страната – списанията CIO и PC World, вестник Computerworld, сайтa www.idg.bg и др. През 2007 г., по инициатива на ръководената от нея ICT Media и с нейно активно участие, се основава Клуба на ИТ мениджърите, който оперира и до днес. Опитът й се простира извън пределите на България, като част от ръководния екип на голяма софтуерна компания. Завършила е Техническия университет в София, със специалност „Информационни и комуникационни технологии и програмиране“.

Андрей
Димитров

Директор "Финанси и контрол"

АНДРЕЙ ДИМИТРОВ е директор на дирекция „Финанси и контрол“ в БОРИКА АД. Присъединява се към екипа на компанията през 2016 година, на позиция Ръководител отдел „Контрол на процеси и проекти“. Притежава изключително богат опит - повече от 23 години, в основаването и управлението на компании, управление на мащабни проекти в сферата на информационните технологии, вътрешен и ИТ одит, управление на риска. В продължение на 8 години заема позицията Mениджър „Управленско консултиране“ в Deloitte Bulgaria, а в следващите 5 години е зам.-директор „Вътрешен одит“ в Петрол холдинг. Основател е и управляващ партньор на редица фирми, сред които финансовата компания КешОфис АД, нестопанската Асоциация за одит и контрол на информационни системи и консултантската АндА Консултинг ООД (част от международната одиторско-консултантска мрежа Nexia International) и др. Като управител на АндА Консултинг е бил и член на борда на директорите на DFK International – EMEA.

Анна
Ангелова

Директор "Платежни услуги"

АННА АНГЕЛОВА е директор на дирекция „Платежни услуги“ в БОРИКА АД. Има над 18 години опит в картовите разплащания и ритейл услугите в банковия сектор. Преди да се присъдени към екипа на БОРИКА е заемала редица ръководни позиции, като Зам. директор и Директор „Картови разплащания“ в ПИБ АД, Директор „Банкиране на дребно“, Унибанка, Македония, Член на Борда на директорите на оператора КАСИС, Македония, Изпълнителен директор и член на Борда на директорите на Дайнърс клуб България АД. В БОРИКА АД отговоря за развитие на дейността на дружеството като платежна институция. Завършила е Университета за национално и световно стопанство, Специалност „Финанси и кредит“.

Стоилка
Арсова

Директор
„Национална картова и платежна схема“

СТОИЛКА AРСОВА е директор на дирекция "Национална картова и платежна схема". От 1 януари 2018 г. дирекцията премина на пряко подчинение на Съвета на Директорите на БОРИКА АД. Г-жа Арсова притежава над 20-годишен опит в банковия сектор в областта на електронните и картови разплащания. Кариерата й започва в Росексимбанк през 2001 г., в последствие изпълнява ръководни длъжности в Картов Център на ДЗИ Банк и Пощенска банка. През 2014 г. се присъединява към екипа БОРИКА АД. Задачата на дирекцията, която оглавява, е да разработи правила и нови бизнес модели, за да подпомогне внедряването на пазара на нови услуги и трансакции от национално значение, чрез въвеждане на изцяло българска карта за разплащания с логото Bcard и платежни инструменти за незабавни плащания от сметка в сметка с логото Blink. От началото на 2017 година г-жа Арсова представлява Схемата в Борда на Европейската Асоциация за картови разплащания (ECPA) , a от април 2020 г. - в Борда на Европейската кооперация за картови разплащания (ECPC).

 

Свържете се с нас

Централно управление

София 1612
бул. "Цар Борис III" №41
и-мейл: office

Вижте всички офисиПоследвайте ни:

Имате запитване

Вашето запитване беше изпратено успешно!
Въвели сте некоректни данни. Моля, опитайте отново!


* Всички полета са задължителни