English
Search icon
19 Март 2018, понеделник

БОРИКА започва дигитална трансформация посредством WAY4

БОРИКА започва дигитална трансформация посредством WAY4

БОРИКА АД избра софтуерната платформа за цифрово плащане WAY4 за трансформиране на основния си бизнес. Платформата е лицензирана от OpenWay, световен доставчик на софтуер, класиран като лидер в цифровите платежни решения и небрандирани цифрови портфейли.

Дружеството стартира проект за дигитална трансформация, за да подобри съществуващите си услуги и да предложи нови услуги с добавена стойност. OpenWay ще предостави цялостно решение за обработка на карти от край до край, както за издаване, така и за придобиване, включително предотвратяване и разкриване на измами в реално време, електронна търговия, мобилен портфейл и токенизация. Новата платформа ще позволи бъдещия бизнес растеж на БОРИКА АД, включително разширяване на трансграничните услуги.

Благодарение на новата платформа, БОРИКА АД ще отговори на нуждите на бизнеса и ще стимулира ROE (възвращаемостта на собствения си капитал). Компанията търсеше решение, което да подпомогне картовите разплащания на местно, регионално и международно ниво, да осигури непрекъснваемост на бизнес процесите и автоматизация в бек офиса.

Решаващи фактори при избора на OpenWay и платформата WAY4 бяха гъвкавостта, ангажимента за навременна доставка, а също така и възможността БОРИКА АД да разшири своите нови бизнес услуги, включващи токенизация, цифров портфейл, нови картови продукти, нови системи, наред с други. 

"Проектът, известен като „БОРИКА Нова Генерация“, ще окаже значително влияние върху цялата картова платежна среда в страната", споделя Радослав Димитров, директор "Карти и терминали" в БОРИКА АД. "Тръжната процедура се проведе между повече от 10 водещи международни доставчици на картови системи и завършването на всички етапи ни отне почти две години. OpenWay успя да покрие всичките ни изисквания за гъвкавост и сигурност, както и нашите бизнес очаквания. Днес сме уверени, че това партньорство ще промени бъдещето на картовия бизнес в България ", добавя той.

"Оценяваме факта, че БОРИКА възложи проекта за трансформация на OpenWay. Ние имаме богат опит в анализа на архитектура и предоставянето на високонадеждни решения на национално и регионално ниво и сме готови да споделим този опит с екипа на проекта" - отбелязва Софоклис Йоанну, регионален мениджър в OpenWay.

Други новини

БОРИКА с пореден приз „Най-значим корпоративен партньор на SOS детски селища България“
15 Февруари 2019, петък

БОРИКА с пореден приз „Най-значим корпоративен партньор на SOS детски селища България“

Партньорството на Дружеството с Неправителствената организация стартира през 2016 г. и се надгражда през годините....

Повече
Статистика от БОРИКА за трансакциите в дните около Коледните и Новогодишните празници
3 Януари 2019, четвъртък

Статистика от БОРИКА за трансакциите в дните около Коледните и Новогодишните празници

Отчита се ръст както в броя и стойността на трансакциите, извършени на ПОС терминал, така и в изтеглените на АТМ суми, спрямо края на 2017...

Повече
Благотворителен базар в подкрепа на недоносените деца в офисите на БОРИКА
19 Декември 2018, сряда

Благотворителен базар в подкрепа на недоносените деца в офисите на БОРИКА

Всеки служител имаше възможност да допринесе за каузата, като си закупи избран артикул...

Повече

Свържете се с нас

Централно управление

София 1612 бул. "Цар Борис III" №41

работно време:8:30 – 17:30 в работни дни

тел.:0700 199 10
на цената на един градски разговор за стационарни телефони на vivacom
моб.:*9910
на цената на разговор в съответната мобилна мрежа, съгласно тарифния план на клиента
и-мейл:office

Вижте всички офиси

Find us in

Имате запитване

Вашето запитване беше изпратено успешно!
Въвели сте некоректни данни. Моля, опитайте отново!


* Всички полета са задължителни