English
Search icon
19 Март 2018, понеделник

БОРИКА започва дигитална трансформация посредством WAY4

БОРИКА започва дигитална трансформация посредством WAY4

БОРИКА АД избра софтуерната платформа за цифрово плащане WAY4 за трансформиране на основния си бизнес. Платформата е лицензирана от OpenWay, световен доставчик на софтуер, класиран като лидер в цифровите платежни решения и небрандирани цифрови портфейли.

Дружеството стартира проект за дигитална трансформация, за да подобри съществуващите си услуги и да предложи нови услуги с добавена стойност. OpenWay ще предостави цялостно решение за обработка на карти от край до край, както за издаване, така и за придобиване, включително предотвратяване и разкриване на измами в реално време, електронна търговия, мобилен портфейл и токенизация. Новата платформа ще позволи бъдещия бизнес растеж на БОРИКА АД, включително разширяване на трансграничните услуги.

Благодарение на новата платформа, БОРИКА АД ще отговори на нуждите на бизнеса и ще стимулира ROE (възвращаемостта на собствения си капитал). Компанията търсеше решение, което да подпомогне картовите разплащания на местно, регионално и международно ниво, да осигури непрекъснваемост на бизнес процесите и автоматизация в бек офиса.

Решаващи фактори при избора на OpenWay и платформата WAY4 бяха гъвкавостта, ангажимента за навременна доставка, а също така и възможността БОРИКА АД да разшири своите нови бизнес услуги, включващи токенизация, цифров портфейл, нови картови продукти, нови системи, наред с други. 

"Проектът, известен като „БОРИКА Нова Генерация“, ще окаже значително влияние върху цялата картова платежна среда в страната", споделя Радослав Димитров, директор "Карти и терминали" в БОРИКА АД. "Тръжната процедура се проведе между повече от 10 водещи международни доставчици на картови системи и завършването на всички етапи ни отне почти две години. OpenWay успя да покрие всичките ни изисквания за гъвкавост и сигурност, както и нашите бизнес очаквания. Днес сме уверени, че това партньорство ще промени бъдещето на картовия бизнес в България ", добавя той.

"Оценяваме факта, че БОРИКА възложи проекта за трансформация на OpenWay. Ние имаме богат опит в анализа на архитектура и предоставянето на високонадеждни решения на национално и регионално ниво и сме готови да споделим този опит с екипа на проекта" - отбелязва Софоклис Йоанну, регионален мениджър в OpenWay.

Други новини

БОРИКА стана член на Българския Форум на Бизнес лидерите
13 Септември 2018, четвъртък

БОРИКА стана член на Българския Форум на Бизнес лидерите

Кандидатурата на компанията беше одобрена от Управителния съвет на БФБЛ на заседание, проведено 12 Септември 2018 г....

Повече
През БОРИКА ще се осъществяват всички плащания на тол таксите и електронните винетки
24 Август 2018, петък

През БОРИКА ще се осъществяват всички плащания на тол таксите и електронните винетки

Това обяви aгенция „Пътна инфраструктура“ в интернет сайта на институцията...

Повече
БОРИКА АД търси Developers!
2 Август 2018, четвъртък

БОРИКА АД търси Developers!

Ако искате да участвате в създаването на едни от най-съвременните решения на бизнеса, присъединете се към нашия екип от Developers...

Повече

Свържете се с нас

Централно управление

София 1612
бул. "Цар Борис III" №41
тел.:0700 199 10
моб: * 9910 за всички моб. оператори
работно време:8:30 – 17:30 в работни дни
и-мейл:office

Вижте всички офиси

Намерете ни в

Имате запитване

Вашето запитване беше изпратено успешно!
Въвели сте некоректни данни. Моля, опитайте отново!


* Всички полета са задължителни