English
Search icon
19 Март 2018, понеделник

БОРИКА започва дигитална трансформация посредством WAY4

БОРИКА започва дигитална трансформация посредством WAY4

БОРИКА АД избра софтуерната платформа за цифрово плащане WAY4 за трансформиране на основния си бизнес. Платформата е лицензирана от OpenWay, световен доставчик на софтуер, класиран като лидер в цифровите платежни решения и небрандирани цифрови портфейли.

Дружеството стартира проект за дигитална трансформация, за да подобри съществуващите си услуги и да предложи нови услуги с добавена стойност. OpenWay ще предостави цялостно решение за обработка на карти от край до край, както за издаване, така и за придобиване, включително предотвратяване и разкриване на измами в реално време, електронна търговия, мобилен портфейл и токенизация. Новата платформа ще позволи бъдещия бизнес растеж на БОРИКА АД, включително разширяване на трансграничните услуги.

Благодарение на новата платформа, БОРИКА АД ще отговори на нуждите на бизнеса и ще стимулира ROE (възвращаемостта на собствения си капитал). Компанията търсеше решение, което да подпомогне картовите разплащания на местно, регионално и международно ниво, да осигури непрекъснваемост на бизнес процесите и автоматизация в бек офиса.

Решаващи фактори при избора на OpenWay и платформата WAY4 бяха гъвкавостта, ангажимента за навременна доставка, а също така и възможността БОРИКА АД да разшири своите нови бизнес услуги, включващи токенизация, цифров портфейл, нови картови продукти, нови системи, наред с други. 

"Проектът, известен като „БОРИКА Нова Генерация“, ще окаже значително влияние върху цялата картова платежна среда в страната", споделя Радослав Димитров, директор "Карти и терминали" в БОРИКА АД. "Тръжната процедура се проведе между повече от 10 водещи международни доставчици на картови системи и завършването на всички етапи ни отне почти две години. OpenWay успя да покрие всичките ни изисквания за гъвкавост и сигурност, както и нашите бизнес очаквания. Днес сме уверени, че това партньорство ще промени бъдещето на картовия бизнес в България ", добавя той.

"Оценяваме факта, че БОРИКА възложи проекта за трансформация на OpenWay. Ние имаме богат опит в анализа на архитектура и предоставянето на високонадеждни решения на национално и регионално ниво и сме готови да споделим този опит с екипа на проекта" - отбелязва Софоклис Йоанну, регионален мениджър в OpenWay.

Други новини

CSR кампания на БОРИКА с първо място на конкурса Eventiada IPRA Golden World Awards 2018 в Москва
10 Декември 2018, понеделник

CSR кампания на БОРИКА с първо място на конкурса Eventiada IPRA Golden World Awards 2018 в Москва

Проектът „Подпиши се електронно за едно по-щастливо детство“, реализиран в края на 2017 г., бе отличен със злато в Москва в категорията „Най-добра публична кампания“

Повече
4 Декември 2018, вторник

7 декември, петък – неработен ден за по-голяма част от търговските офиси на БОРИКА

Двата офиса в София - офис „Цар Борис III” и офис "Позитано", ще работят от 08.30 до 11.30 часа...

Повече
Статистика от БОРИКА за трансакциите в деня на „Черния петък“
26 Ноември 2018, понеделник

Статистика от БОРИКА за трансакциите в деня на „Черния петък“

Тази година денят на големите ценови намаления беше 23 ноември...

Повече

Свържете се с нас

Централно управление

София 1612 бул. "Цар Борис III" №41

работно време:8:30 – 17:30 в работни дни

тел.:0700 199 10
на цената на един градски разговор за стационарни телефони на vivacom
моб.:*9910
на цената на разговор в съответната мобилна мрежа, съгласно тарифния план на клиента
и-мейл:office

Вижте всички офиси

Намерете ни в

Имате запитване

Вашето запитване беше изпратено успешно!
Въвели сте некоректни данни. Моля, опитайте отново!


* Всички полета са задължителни