English
Search icon
25 Май 2021, вторник

БОРИКА се присъедини към Европейската асоциация на системите за мобилни разплащания (EMPSA)

БОРИКА се присъедини към Европейската асоциация на системите за мобилни разплащания (EMPSA)

БОРИКА АД вече е част от Европейската асоциация на системите за мобилни разплащания (European Mobile Payment Systems Association - EMPSA). Асоциацията е основана през 2019 г. в Цюрих, Швейцария, където се помещава и централата й.

Мисията на EMPSA e да насърчи сътрудничеството между държавите и да направи възможно използването в международен план на националните системи за мобилни плащания, посредством съвместни проекти и технологични решения. Един от първите проекти, инициирани от EMPSA, е създаването и прилагането на обща платформа, свързваща всички членове на Асоциацията и позволяваща безпроблемна обработка на плащанията на милиони клиенти в Европа.

БОРИКА е тринадесетата компания – членка на EMPSA. В асоциацията членуват схеми като белгийската Bancontact Payconiq, Босна и Херцеговина - BAMCARD, Германия и Австрия - Bluecode, Дания и Финландия - MobilePay, Португалия - SIBS/MB WAY, Словения - Bankart, Швеция - Swish, Швейцария - TWINT, Норвегия - VIPPS, Италия - BANCOMAT & Plick, Полша – BLIK и др., чийто клиенти надхвърлят 60 милиона потребители на мобилни плащания.

По повод присъединяването на българската компания, председателят на EMPSA - Anton Stadelmann, споделя: "Щастливи сме се да приветстваме БОРИКА АД в бързо нарастващото семейство EMPSA. Наличието на силен и иновативен партньор от югоизточна Европа в голяма степен подпомага основната цел на нашата асоциация, а именно - да предложи оперативна съвместимост на колкото се може повече клиенти в  Европа. Очакваме с нетърпение да интегрираме БОРИКА АД в нашите програми и да работим в тясно сътрудничество“, допълва още той.

Други новини

16 Септември 2021, четвъртък

Търговският офис на БОРИКА АД в Бургас – на нов адрес

Oт понеделник, 20 септември, клиентите ще бъдат обслужвани в нов офис, намиращ се на партерен етаж на ул. "Успенска" № 13...

Повече
Внимание: Нова фишинг атака по имейл и телефон от името на БОРИКА АД
7 Септември 2021, вторник

Внимание: Нова фишинг атака по имейл и телефон от името на БОРИКА АД

Измамниците се представят за служители на БОРИКА, като приканват жертвата си да свали специално приложение...

Повече
БОРИКА АД осигурява ортодонтско лечение на 20 деца с увреждания, лишени от родителски грижи
7 Септември 2021, вторник

БОРИКА АД осигурява ортодонтско лечение на 20 деца с увреждания, лишени от родителски грижи

Те са на възраст между 9 и 19 години, настанени са в Комплекса за социални услуги за деца с увреждания в град Роман, като голяма част от тях са с вродени или придобити лицево-челюстни малформации...

Повече

Свържете се с нас

Централно управление

София 1612
бул. "Цар Борис III" №41
и-мейл: office

Вижте всички офисиПоследвайте ни:

Имате запитване

Вашето запитване беше изпратено успешно!
Въвели сте некоректни данни. Моля, опитайте отново!


* Всички полета са задължителни